Měníme školní jídelnu ve školní restauraci
Měníme školní jídelnu ve školní restauraci
Máme to na talíři a není nám to jedno
Jak vytvořit systém školního stravování, který splňuje představy všech zúčastněných?
Jak dostat denně na talíře dětí výživově hodnotné pokrmy?
Jaká kritéria musí být naplněna, abychom školní stravování mohli označit za kvalitní?
A jak takový systém udržet v praxi?
Odpovědi a jasná řešení postupně vznikají v rámci projektu
Máme to na talíři a není nám to jedno
Školní jídelny v současné době vaří podle vyhlášky staré více než 30 let. Státní zdravotní ústav proto pod záštitou ministra zdravotnictví Vlastimila Válka sestavil odbornou skupinu, která v rámci projektu Máme to na talíři (MTNT) pracuje na systémových změnách školního stravování.
Jedním z prvních kroků v projektu je aktualizace Spotřebního koše, na jehož základě školní jídelny volí potraviny, ze kterých vaří. Strava je ale jen jedním z pilířů, na kterých školní stravování stojí a každý z nich si zaslouží pozornost. Odborná skupina projektu MTNT se proto v dalších krocích bude věnovat podrobně všem z nich.
Náš projekt stavíme na 6 základních pilířích:
Projekt Máme to na talíři usiluje o pozitivní změnu v oblasti školního stravování vedoucí ke spokojenějšímu personálu, kterému se dobře pracuje, k rodičům, kteří chápou a podporují smysl školního stravování, a ke spokojeným dětem, které na své talíře dostávají chutná a nutričně plnohodnotná jídla.