We are changing the school canteen in the school restaurant
Changing the school canteen in the school restaurant
We have it on a plate and we don't care
How to create a school catering system that meets the ideas of all involved?
How to get nutritious food on children's plates every day?
What criteria must be met in order for a school board to be described as good quality?
And how to keep such a system in practice?
Answers and clear solutions are offered by a joint project of the State Institute of Public Health, the Czech Gastronomic Institute and Culinary Arts,
in which 16 Czech schools are now involved.
Školní jídelny v současné době vaří podle vyhlášky staré více než 30 let. Státní zdravotní ústav proto pod záštitou ministra zdravotnictví Vlastimila Válka sestavil odbornou skupinu, která v rámci projektu Máme to na talíři (MTNT) pracuje na systémových změnách školního stravování.
Jedním z prvních kroků v projektu je aktualizace Spotřebního koše, na jehož základě školní jídelny volí potraviny, ze kterých vaří. Strava je ale jen jedním z pilířů, na kterých školní stravování stojí a každý z nich si zaslouží pozornost. Odborná skupina projektu MTNT se proto v dalších krocích bude věnovat podrobně všem z nich.
We build our project on 6 basic pillars:
Projekt Máme to na talíři usiluje o pozitivní změnu v oblasti školního stravování vedoucí ke spokojenějšímu personálu, kterému se dobře pracuje, k rodičům, kteří chápou a podporují smysl školního stravování, a ke spokojeným dětem, které na své talíře dostávají chutná a nutričně plnohodnotná jídla.