We have it on a plate and we don't care
How to create a school catering system that meets the ideas of all involved?
How to get nutritious food on children's plates every day?
What criteria must be met in order for a school board to be described as good quality?
And how to keep such a system in practice?
Answers and clear solutions are offered by a joint project of the State Institute of Public Health, the Czech Gastronomic Institute and Culinary Arts,
in which 16 Czech schools are now involved.
Textový blok + citát.... Vítr skoro nefouká a tak by se na první pohled mohlo zdát, že se balónky snad vůbec nepohybují. Jenom tak klidně levitují ve vzduchu. Jelikož slunce jasně září a na obloze byste od východu k západu hledali mráček marně, balónky působí jako jakási fata morgána uprostřed pouště. Zkrátka široko daleko nikde nic, jen zelenkavá tráva, jasně modrá obloha a tři křiklavě barevné pouťové balónky, které se téměř nepozorovatelně pohupují ani ne moc vysoko, ani moc nízko nad zemí. Kdyby pod balónky nebyla sytě zelenkavá tráva, ale třeba suchá silnice či beton, možná by bylo vidět jejich barevné stíny - to jak přes poloprůsvitné barevné balónky prochází ostré sluneční paprsky.
„Malujeme hřiště a určujeme jasná pravidla,tak aby se nám všem na tom hřišti dobře a fér hrálo. Nic víc, nic míň.“
Brochure to download
What should modern school meals look like and work? Why doesn't it just matter the skills of chefs? What needs to change? Brief and clear description of the project We have it on the plate and we don't care.
Vaříme od základů
Vysoce průmyslově zpracované potraviny mohou obsahovat živiny a koktejly aditivních látek, které moou mít negativní vliv na zdraví. Jak takové potraviny poznat a jak se bez nich obejít, zejména ve stravě dětí. To vše naleznete v této nové metodice.
Analysis of the school catering system
What do we know about the current school catering system in a context where there are weaknesses and what is the way to improve them?
Tisková zpráva SZÚ k návrhům změn spotřebního koše
Jaké změny spotřebního koše navrhujeme, jakou mají souvislost se zdravím a vztah k životnímu prostředí? Podrobné informace uvádíme v tiskové zprávě.
Study of nutritional values of lunches 2?
What is the nutritional value of lunches for children aged 7-10? The first analytical study (of the State Institute of Public Health), which was the first in the history of school meals to deal with what children actually get on a plate.
School catering system as a complex
Gears of individual areas for which it is necessary to set quality standards.