Nože, vývary a polévky - opakování kurzu
út 07. 12.
|Praha
Praktický seminář pro personál školních jídelen vedený dle zásad Kulinářského umění. Určený pro nácvik a zdokonalení konkrétních kulinářských technik.
Čas a místo
07. 12. 2021 8:30 – 15:00
Praha, Jeremiášova 1249/7, Stodůlky, 150 00 Praha-Řeporyje, Česko
O události
Zveme Vás na první seminář projektu „Máme to na talíři a není nám to jedno“. Jedná se o první díl série vzdělávacích seminářů, které jsme pro vás společně připravili ve spolupráci Státní zdravotní ústav, Kulinářské umění, Český gastronomický institut a makro akademie. Semináře poskytnou ucelené vzdělání v kulinářských dovednostech a znalostech o základních principech výživy.
První díl je věnován práci s nožem a správnému výběru tohoto pro kuchaře nezbytného nástroje. Bez vývaru se neobejde poctivé kuchařské řemeslo, ve školních jídelnách ale koluje řada fám o tom, jak je lze využívat a také nejasností, jak je správně připravovat. A nakonec polévky, proč u dětí nejsou moc oblíbené a jak to změnit.
Správně prováděné kulinářské techniky ovlivní obrovskou měrou chutnost, výživovou hodnotu pokrmů a vzhled pokrmů. A právě to vás postupně na jednotlivých seminářích budeme učit.
Program
30 minutRegistrace
makro akademie
1 hodinaTeoretická část
makro akademie